Köögiseadmete ja mööbli kvaliteet määrab tootmisvõimsuse ning mõjutab ka roogade maitset. Seetõttu on kõigepealt mõistetav seadmete tehnilised omadused. Eelnevalt peate teadma, mis on restoranivarustuse varustus, hinnad ja ülevaated, samuti spetsialiseeritud ettevõtete pakkumisi. Vajaliku varustuse loetelu võib erineda restorani menüüst. Näiteks pizzeria restoran nõuab kõrge kvaliteediga ahjusid. Kuid saate esile tuua peamised kategooriad, mida iga köök vajab:


Ahi ja muud kuumtöötlusseadmed

Külmikud, sügavkülmikud, külmkapp, toidu säilitamiseks mõeldud vaakumpakend, külmutusvarustus tuleks valida vastavalt köögi paigutusele ja vajalikule toiduainete hoiustamisele.

Nõudepesumasin protsessi automatiseerimiseks ja nõude desinfitseerimiseks

Joogivarustus: kohvimasin, mahlapress

Elektriseadmed: mikser, segisti, köögikombain

Köögiriistad ja muu varustus (nuga, köögilaud jne)

Seadmed dougi valmistamiseks

Restoraniseadmete maksumus võib olla väga erinev. Pooltooteid saab kasutada kulude vähendamiseks. Näiteks saab pagaritooteid osta pagaritöökodadest ja kondiitritoodete kauplustest. Samuti peate ostma restorani jaoks mööbli ja muu vajaliku, baarileti, lauad ja toolid, sularahaautomaadi ja terminali ning sisustusesemed.