Kas olete ilmselt märganud, et külmkapis hoitavad tooted kuivavad tavapärasest palju kiiremini? See on tingitud asjaolust, et külmkapis on alati õhk kuiv ja aurumine kuivas õhus kiireneb. Kuivatamisega kaasneb tavaliselt toote kvaliteedi halvenemine. Selle vältimiseks tuleks toodet hoida tihedalt suletud anumas. Lisaks hoiab toidu hoiustamine tihedalt suletud anumates ühelt poolt töötlemata ja valmistatud toidu kokkupuudet, mis on mürgistuse ennetamisel väga oluline, ja teiselt poolt väldib toote kummalist ebatavalist lõhna. Sama oluline on toodete nõuetekohane ettevalmistamine ladustamiseks. Pange need külmkappi alles pärast jahtumist. Kuumad tooted rikuvad külmiku termorežiimi, kiirendades samal ajal niiskuse kasvu.
Kui teil on aega vähe, on kõige parem kasutada toitu kiireks jahutamiseks vett. Valage külma vett suurde anumasse, näiteks suurde valamu, kuhu saate asetada poti või muu kuuma tootega anuma. Erinevate toodete külmkapis hoidmisel tuleb järgida teatud reegleid. Liha ajutiseks ladustamiseks (päevasel ajal) võib kodulinnud panna külmkapi kambrisse. Seda ei tohiks pakkida polüetüleeni ja muude niiskust ja õhku halvasti läbilaskvate kilede sisse, vaid pärgamentpaberisse. Küpsetatud või keedetud kujul võib seda hoida külmkapis terve päeva. Liha ei kuivata külmkapis ja püsib kauem värske, kui seda määrida taimeõliga igast küljest.
Kuidas toitu õigesti jagada külmkapiosakuteks? Enne külmiku ukse sulgemist mõelge toote viimisest teise kambrisse, enne kui on liiga hilja. Külmkapis oleva vaba õhuringluse tõttu on erinevates tsoonides seatud erinevad temperatuurid: alates 0 ° C otse sügavkülma all kuni + 8… + 9 ° C külmkapi põhjas. Värske liha, linnuliha ja kala tuleks ajutiseks ladustamiseks eelistatavalt asetada ülemisele riiulile. Juust ja või on siin ka kõige paremini säilinud. Puu- ja köögivilju hoitakse külmkapi alumises osas - spetsiaalsetes anumates klaasi all. Marinaate on hea alumisel riiulil hoida. Veine, mahlasid ja mineraalvett saab kõige paremini hoida temperatuuril + 4 kuni + 8 ° C külmkapi ukse spetsiaalses kambris. Tuleb meeles pidada, et mõne toote liigne jahutamine võib mõjutada nende maitset.
Toidu külmkapis hoidmise kestus
Võileivad vorsti, singi, kalaga - 3 tundi
Hakkliha - 6 tundi
Lihaga täidetud kapsas - 6 tundi
Koogid ja kondiitritooted koorega - 6 tundi
Kotletid - 12 tundi
Pannkoogid liha või kodujuustuga - 12 tundi
Salat - 12 tundi
Piim - 20 tundi
Kreem - 20 tundi
Keedetud liha - 24 tundi
Vorst - 24 tundi
Pelmeenid - 24 tundi
Kala - 24 tundi
Keefir - 24 tundi
Kodujuust ja juustud - 36 tundi
Poolvalmis liha - 36 tundi
Röstitud liha ja kala - 48 tundi
Leave a Comment