Praegu pakub iga restoran, baar või kohvik külastajatele erinevaid jahutatud jooke või jääkokteile. See kehtib mitte ainult suvehooajal, vaid ka külmhooajal. Jääd kasutatakse laialdaselt ka kaubanduses, näiteks toidutoodete väljapanekuks säilitustemperatuuri hoidmiseks. Seetõttu on jäämasinad alati äratanud müügiesindajate ja toitlustusettevõtete ning farmaatsia- ja keemiatööstuse tähelepanu.
Kuidas valida professionaalne jäätisetegija?
Mida jälgida jäämasina valimisel? BHS.LV meeskond aitab esile tuua mõned peamised parameetrid:
1. Jää kuju:
• kuubi tüüp
• sõrme tüüp
• tüüp ketendav
• tüüp teraline
Peate valima oma ettevõttele sobiva jääkuju, kuna jäämasin võib toota ainult ühte jääkuju.
2. Performance
Enne jäämasina valimist peate hindama oma rajatise jääkulu. Oluline on õigesti aru saada, mitu kilogrammi jääd korraga vajate.
3. Mahuti maht
See parameeter on lahutamatult seotud vastava toimivusreitinguga.
4. Jahutuskondensaatori jahutamise meetod.
• Vesijahutus
• õhkjahutus
5. Veevarustuse tüüp.
• vajalik veevarustus ja kanalisatsioon
• Veevarustus ja kanalisatsioon pole vajalikud.
Milline jääkuju on teie ettevõttele parim?
Kuubiku tüüp on klassikaline jää tüüp, mida kasutatakse külmade jookide serveerimiseks. Kuubik sobib ideaalselt kõrgete prillide ja erineva kujuga. Tänu suurele pinnale jahutab see joogi kiiresti vajalikule temperatuurile. Standardkujud on ruudud, kerad ja silindrid, kõige sagedamini ühel lamedal serval olev süvend.
Sõrme tüüp - näeb välja nagu kera, mille sees on auk. Seda tüüpi kasutatakse kõige sagedamini pikkade klaasidega kokteilide jaoks. See on rabedam kui klassikaline jää ja seda on lihtne segistis lihvida.
Helveste tüüp - kasutatakse kauplustes mereandide, liha ja toidu ladustamiseks ning värskete jahutatud toiduainete transportimiseks pikki vahemaid. Jää kõrge soojusmaht võimaldab hoida värskust ja ohutut säilitustemperatuuri pikka aega. Seda jääd kasutatakse ka taigna sõtkumiseks, et temperatuur püsiks madal.
Teraline tüüp on jääpuru, mille suurus on vahemikus 1 kuni mitu millimeetrit. Sellise struktuuriga jää saab kergesti kätte saada mis tahes ülalkirjeldatud jää tüübist, selleks peate kasutama segisti. Kui plaanite valmistada palju külmi jooke, on kõige parem mõelda kohe granuleeritud jäämasinale.
Jäämasin võib toota ainult ühte jääkuju. Seega, kui vajate mitut tüüpi jääd, peate iga tüübi jaoks ostma eraldi varustuse. Pärast seadmete paigutamise võimaluste hindamist valib meie spetsialist BHS.LV teile sobivaima jahutuse mudeli ja tüübi.
Leave a Comment