Kvaliteetse personali leidmine on väga oluline, sest selle tööst sõltub restorani maine. Hoolikas valik tuleks kohaldada mitte ainult koka otsimisel, vaid ka ülejäänud personali puhul. Restorani töötajad peavad töötama ühtse ühtse mehhanismina ja iga töötaja peab täitma ülesandeid oma vastutusvaldkonnas.


Kõigepealt peate leidma koka, sest kogenud spetsialistid on sageli hõivatud. Kuulutuse panemine ja spetsialisti helistamise ootamine on vale. Peaksite konkreetselt vaatama: teisi asutusi, kvalifikatsiooniklasse või restoranitöötajate leidmisele spetsialiseerunud agentuuri. Toitlustamise kogemuse puudumisel on peakokk hea konsultant köögitehnika soetamisel. Sageli algab restorani avamise idee peakokast. Võimalik, et kokk on "imporditud" välismaalt, sel juhul tuleb meeles pidada, kuidas see kokk ei pruugi olla nii populaarne kui kodumaal.


Ettekandjad on võrdselt olulised. Parem on ise luua häid töötajaid tulemuste saavutamiseks, nad vajavad regulaarset koolitust, meeskonna loomist ja motiveerimist. Motivatsioonipuudus vähendab teenuste kvaliteeti, mis võib viia külastajate väljavooluni. Seega võib töötajate palkade kokkuhoid kaasa tuua tulude kaotuse.